Κατολίσθηση στο Αμύνταιο: Διαμαρτυρία κατοίκων των Αναργύρων - Ζητούν απαλλοτριώσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι του οικισμού Αναργύρων στη Φλώρινα, που είχε πληγεί από τις κατολισθήσεις στο ορυχείο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη δύο ημέρες μετά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα που απεύθυνε καινούργια προειδοποίηση για την ολική εκκένωση του οικισμού εν όψει των βροχών του χειμώνα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι ζητούν «να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το σχετικό άρθρο που αφορά την απαλλοτρίωση της κοινότητάς μας με τη διαδικασία του επείγοντος καθώς και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού».

Επικρίνουν, δε, όλες τις κυβερνήσεις που έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να πραγματοποιηθούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας γέμιζαν υποσχέσεις, το ίδιο δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει και τώρα. Μας υποσχέθηκαν απαλλοτρίωση, μας υποσχέθηκαν μετεγκατάσταση του οικισμού μας, μας υποσχέθηκαν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει».

Απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι στο πρόβλημά μας σαν να ήταν δικό σας» και τους καλούν να αφήσουν στην άκρη «συμφέροντα και σκοπιμότητες» επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, αν και το χωριό σείστηκε στα δύο, από την κατολίσθηση του ορυχείου «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Τέλος, ζητούν από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος «να επιδείξουν σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που βασανίζονται εδώ και χρόνια μέσα στη τέφρα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση