«Καυτή» χρονιά το 2017 στην Ευρώπη

Οι επιστήμονες αναμένεται να κατατάξουν το 2017 στη πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να προκαλέσει την έκπληξη των κατοίκων της Γηραιάς ηπείρου οι βρίσκονται αντιμέτωποι με απανωτά κύματα καύσωνα τους τελευταίους μήνες.

Η Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι δοκιμάζεται όχι μόνο από τα κύματα καύσωνα, αλλά και από ανεμοστρόβιλους αλλά και καταιγίδες. Ήδη στη Νότια Ευρώπη καταγράφονται οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές από το μέσο όρο. Οι εισαγωγές τραυματιών στο νοσοκομεία αυξήθηκαν ενώ έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι που σχετίζονται  με τις  ακραίες καιρικές συνθήκες σε πολλές χώρες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της παγκόσμιας υπερθέρμανσης δοκιμάζουν την αντοχή ολόκληρου τον πλανήτη και των κατοίκων της.

hot 1

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαία η επίτευξη των βασικών στόχων της συμφωνίας των Παρισίων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την αύξηση της ανθεκτικότητας στην αλλαγή του κλίματος  ώστε να διαφυλαχθούν  η υγεία και η ευημερία των μελλοντικών γενεών ανθρώπων στην Ευρώπη.

Η χρήση γης, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι στρατηγικές περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η μείωση της αστικής εξάπλωσης και της εξάρτησης από το αυτοκίνητο μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μιας υγιούς ουδέτερης κοινωνίας από τον άνθρακα.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση