Κεντρική Μακεδονία: 6,2 εκατ. για 11 «πράσινα» έργα και μελέτες (πίνακας)

Στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με συνολική χρηματοδότηση 17 εκατ. ευρώ, εντάσσονται 15 νέα έργα και μελέτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Τα έργα και οι μελέτες αφορούν σε σημαντικές υποδομές στο περιβάλλον (π.χ. παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, δαπάνες για ανάπτυξη και προστασία δασών, καθαρισμός τάφρου, ηχορύπανση, πράσινες μελέτες - συνολικό ποσό 6,262 εκατ. ευρώ, για 11 έργα και μελέτες), στη συντήρηση και αποκατάσταση του περιφερειακού οδικού δικτύου αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού (π.χ. αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων εργοστασίου φωταερίου, σύνδεση αρχαιολογικού χώρου Βεργίνας με την παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης -Έδεσσας).

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και δασικά, με ειδική παρέμβαση στο Σέιχ Σου, για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων, που απειλεί την ίδια την υπόσταση του δάσους.

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε: «Στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομίας έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας. Πέρα από τα μεγάλα έργα, δίνουμε έμφαση και χρηματοδοτούμε έργα βασικών υποδομών μικρής και μεσαίας κλίμακας που ανταποκρίνονται στοχευμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με σωστό σχεδιασμό και δράσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες κάθε περιοχής, εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών.

» Η υλοποίηση των νέων αυτών παρεμβάσεων είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διαβούλευσης και τις στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα με τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε, μαζί, να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω την κρίση από την οποία τόσο δοκιμάστηκε η χώρα».

Δείτε παρακάτω τον κατάλογο των νέων έργων και μελετών:

πδε

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση