Κιλκίς: Εμπλουτίζουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους ανακυκλώνοντας (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Πριν από λίγες μέρες, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς παρέδωσαν χρηματική δωρεά ύψους 369 ευρώ στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το χρηματικό αυτό ποσό εξασφαλίστηκε από τη διάθεση 2,5 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού σχολικών βιβλίων, χαρτιού και χαρτονιού.

Όπως εξήγησε στη Greenagenda.gr ο Ιωάννης Λιναρδάκης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθυντής του 3ου Γυμνασίου, οι μαθητές σε συνεργασία με τους πολίτες συγκέντρωσαν το ανακυκλώσιμο υλικό και το παρέδωσαν στην εταιρεία χαρτοποιίας Sonoco με έδρα το Σταυροχώρι. Τα χρήματα που εισέπραξαν τα έκαναν δωρεά για την αγορά βιβλίων και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης τους.

«Με τα χρήματα που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο καταφέρνουμε να κάνουμε αγορές βιβλίων. Επιπλέον, ευαισθητοποιούνται και ενθαρρύνονται οι μαθητές και άλλων σχολείων για την υιοθέτηση της ανακύκλωσης και των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από αυτήν για το περιβάλλον και την οικονομική κατάσταση του σχολείου» τόνισε ο κ. Λιναρδάκης.

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά οι μαθητές έδωσαν το καλό παράδειγμα της ανακύκλωσης. Το όφελος της προσπάθειάς τους δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως περιβαλλοντικό», σημείωσε στη Greenagenda.gr ο κ. Λιναρδάκης.

Οι πράσινες επιδόσεις των μαθητών είναι αξιοθαύμαστες. Εδώ και τέσσερα χρόνια οι μαθητές πετυχαίνουν σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Ακόμη, καλλιεργούν φυτά στο θερμοκήπιο του σχολείου και προσφέρουν την παραγωγή τους σε άπορες οικογένειες, ενώ με τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών καπακιών αγόρασαν αναπηρικό καρότσι.

Επιπλέον, το σχολείο υλοποιεί οκτώ ευρωπαϊκά προγράμματα για το Περιβάλλον, τη φιλαναγνωσία τα ΑμΕΑ και είναι ενταγμένο σε πέντε δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση