Κι άλλη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο ατύχημα

Πολύ κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο προς το Φυλάκιο  εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα από κάτοικο της περιοχής. Πρόκειται για το 3ο τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από περίπου 5 ημέρες.  Το άτυχο ζώο δεν κατέληξε ακαριαία και έτσι σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου και κατέληξε. Ο οδηγός δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το περιστατικό.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τον ευαισθητοποιημένο πολίτη για την ενημέρωση προκειμένου και το ζώο να ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και για τη σημαντική καταγραφή του στο Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας που σχεδίασε και  λειτουργεί  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με  εταιρία κινητής επικοινωνίας .

Στον ιστότοπο http://epatap.arcturos.gr μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για όλα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα είδη της άγριας πανίδας, ανά την Ελλάδα.

Τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών. Η κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη συχνότητα και ένταση των τροχαίων αυτών ατυχημάτων θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Μετά την εγγραφή του στο σύστημα ο κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει μεταξύ άλλων δεδομένα σχετικά με το είδος του ζώου που σκοτώθηκε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, την τοποθεσία του ατυχήματος ή ακόμα και στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο. Κάθε παρατηρητής έχει επίσης τη δυνατότητα να "ανεβάσει" και φωτογραφίες από το ατύχημα. Όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται, επεξεργάζονται από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και αφού εγκριθούν, δημοσιεύονται. Μόνο τα δημοσιευμένα στοιχεία απεικονίζονται στην αρχική σελίδα με τον χάρτη της Ελλάδας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!