Κλιματική αλλαγή: Πρεμιέρα για το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των «Καθημερινή Summits», της νέας πρωτοβουλίας της εφημερίδας «Καθημερινής» με στόχο την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάλυση μείζονος σημασίας θεμάτων που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα. Οι καταστρεπτικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και η δίχως προηγούμενο κρίση που βιώνει ο πλανήτης, φέρνουν στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας την υιοθέτηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και εταιρικής διακυβέρνησης κριτηρίων (ESG).

Στο πρώτο συνέδριο της «Καθημερινής», το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021, θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, ενώ ηγέτες, πρέσβεις, παράγοντες της αγοράς και policy makers, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα δώσουν το στίγμα τους και θα αναλύσουν τις προκλήσεις, τις λύσεις, καθώς και τις προσδοκίες αναφορικά με τα κριτήρια ESG.

Mήνυμα στην εκδήλωση θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα (16:58 – 17:00) και ο επιχειρηματίας, συνιδρυτής της Bloomberg L.P. και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Δείτε εδώ τα πάνελ των ομιλητών

Στην ατζέντα η υιοθέτηση κριτηρίων ESG

Κατά τη διοργάνωση, που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και επιχειρήσεις αναφορικά με την υιοθέτηση κριτηρίων ESG. Οι βέλτιστες πρακτικές, οι στόχοι που επιτυγχάνονται μέσω ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και οι προτεινόμενες λύσεις θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες.

 

Από το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Todd Stern, Former White House Staff Secretary, United States, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, πρέσβεις και opinion leaders, που θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την κλιματική κρίση.Τα βλέμματα εκτιμάται πως θα προσελκύσει η συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον Jeffrey Sachs, τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, συγγραφέα βιβλίων bestseller και ειδικό στη βιώσιμη ανάπτυξη· όπως και η αλληλεπίδραση που θα έχει με νέους, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

 

Το υβριδικό συνέδριο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμη τροφή προς σκέψη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση