Κοζάνη: Ενεργειακή Κοινότητα ιδρύθηκε στη Βλάστη

Με την υπ’ αριθ. 3/2018 διάταξη του Ειρηνοδικείου Εορδαίας αναγνωρίσθηκε ο Αστικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Βλάστης», με έδρα τη Βλάστη και περιφέρεια δράσης την Δυτική Μακεδονία που καταχωρήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ Κοζάνης.

Σκοπός είναι η παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με προσέλκυση σοβαρών Επενδυτών για την ανάπτυξη Έργων μικρού και μεγάλου μεγέθους.

Τα 27 ιδρυτικά μέλη οφείλουν να καταβάλλουν σε τράπεζα και επ’ ονόματι του Συνεταιρισμού την αξία των Εταιρικών μερίδων τους που δήλωσαν μέχρι την 21η Ιουνίου 2018, χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση, άλλως διαγράφονται.

Νέα μέλη, Φυσικά και Νομικά πρόσωπα, όπως και Ο.Τ.Α., που σχετίζονται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να γίνουν δεκτά κατόπιν αιτήσεώς τους και με τα ίδια δικαιώματα των Ιδρυτικών μελών, υπό τον περιορισμό της μέχρι του 20% του κεφαλαίου συμμετοχής τους για Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα και μέχρι 40% για τους Ο.Τ.Α.

Μετά την προσεχή πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών, που ορίσθηκε για το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 13η μ.μ. στα Γραφεία του Συνεταιρισμού (κτήριο Γ.Ε.Β.) στην Πλατεία Βλάστης, το Διοικητικό Συμβούλιο, που θα εκλεγεί, θα ορίσει και την αξία της μερίδας για κάθε νέο μέλος και ανάληψη νέων μερίδων. Αρμόδιος για κάθε σχετική πληροφορία είναι ο εξουσιοδοτημένος Νομικός Σύμβουλος της Ενεργειακής Κοινότητας κ. Αθανάσιος Πατσίκας, τηλ. 24630-26833 και τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Γραμματέας κ. Ιωάννης Τζιούμαρης, τηλ. 6976-644512 και Ταμίας κ. Σωκράτης Μωυσίδης, τηλ. 24630-55373.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση