Κρήτη: Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Βιομηχανικών κι Επικίνδυνων Αποβλήτων

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται η έναρξη του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου CRETE 2018 με αντικείμενο τη Διαχείριση Βιομηχανικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων στα Χανιά.

Υπό τη διοργάνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, του Πολυτεχνείου του Αμβούργου, του International Waste Working Group (IWWG) και του Πανεπιστημίου Tsinghua της Κίνας.

Από το 2008, κάθε δύο έτη, το εν λόγω επιτυχημένο και μοναδικό στο είδος του Συνέδριο συγκεντρώνει στα Χανιά περισσότερους από 350 επιστήμονες από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου, με πλούσια και εξειδικευμένη εμπειρία και γνώση, σε μια προσπάθεια διάδοσης της έρευνας και σύνδεσής της τόσο με εταιρείες, όσο και με δημόσιους φορείς.

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Εντούτοις, ορισμένες συνεδρίες, με έντονο ενδιαφέρον για τον Ελλαδικό χώρο, θα διεξαχθούν στην Ελληνική:

- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Συνεδρία : Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:00 – 13:30

- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα : Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 | 9:30 – 20:00
Μέρος Α: Απόβλητα εν αναμονή καταγραφής και αξιοποίησης στην Ελλάδα
Μέρος Β: Αξιοποίηση ιπτάμενης τέφρας
Μέρος Γ: Περιπτώσεις μελετών
Μέρος Δ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Το προβαλλόμενο κεντρικό θέμα του CRETE 2018 είναι η διαχείριση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων και ιδιαίτερα οι δυνατότητες ανάκτησης διαφόρων υλικών από αυτά, υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της έννοιας του E-WASTE MINING.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και λοιπές σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα αυτού: www.hwm-conferences.tuc.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση