Κρήτη: Σκότωσαν κρι-κρι και καμαρώνουν στο διαδίκτυο (φωτο)

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες των νεκρών κρι-κρι που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από τους κυνηγούς που τα σκότωσαν, στην Κρήτη.

Οι φωτογραφίες εντοπίστηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της «Ζωόφιλης δράσης» Ηρακλείου, τα οποία ενημέρωσαν άμεσα το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής (ΕΚΠΑΖ).

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το αγριοκάτσικο της Κρήτης (αγρίμι ή κρι-κρι) τελεί υπό απόλυτη προστασία και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά, ωστόσο όπως φαίνεται οι κυνηγοί της περιοχής δεν συμμορφώνονται στους νόμους

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της «Ζωόφιλης Δράσης»:

«Κάποιες φορές αυτό το νησί που υπεραγαπάω με κάνει και εξοργίζομαι, ειδικά όταν εμείς οι Κρητικοί δεν σεβόμαστε ούτε το σπανιότερο ζώο της κρητικής πανίδας, το κρι-κρι που αποτελεί ένα από τα πολυδιαφημισμένα σύμβολα της Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, έχω την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τα σπανιότατα αυτά άγρια ζώα του νησιού μας, που αυτοί οι δύο ανόητοι σκότωσαν, μαχαίρωσαν, έσφαξαν, ξεκοίλιασαν και στη συνέχεια φωτογράφισαν τις πράξεις τους και τις προβάλλουν στο Facebook. Από κοινού ζωόφιλη δράση και ΕΚΠΑΖ προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων διαδικτυακά και παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελία Ηρακλείου να παρέμβουν άμεσα».

Δεν είναι γνωστό εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι πρόσφατες ή παλαιότερες, αλλά το θέμα επιβάλλεται να διερευνηθεί από τις αρχές.

2 3 4

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση