Κρίσιμες ώρες περνούν οι κάτοικοι στον Έβρο

Photo: civilprotection.pamth.gov.gr

Η κατάσταση  με  την υπερχείλιση του Έβρου είναι ανησυχητική .Στο Ορμένιο το ύψος του νερού έφθασε το  ένα μέτρο . Από τα σωστικά συνεργεία   έγιναν  15 απεγκλωβισμοί κατοίκων ανάμεσα τους και ένα  ζευγάρι που δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εστία του. Το νερό έχει... εισχωρήσει σε σπίτια, καταστήματα, αποθήκες. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

 «Το σπάσιμο του αναχώματος αποδείχθηκε ευεργετικό για τα υπόλοιπα χωριά  ωστόσο στα όρια του  βρίσκεται το ανάχωμα στο Πύθιο, πάντως οι  επόμενες ώρες θα είναι  ιδιαίτερα κρίσιμες. Αυτή την στιγμή η ταχύτητα ροής  των υδάτων που  εισρέουν στην κοίτη του ποταμού φτάνει τα 1350 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο» επεσήμανε  ο  Προϊστάμενος  διεύθυνσης   Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Κωσταντίνος  Χουβαρδας

Σε επιφυλακή  βρίσκονται  τα συνεργεία  της  Αν. Μακεδονίας - Θράκης   στο Πραγγί, το Πύθιο, τα Λάβαρα, τα Λαγυνά, τον Πόρο και σε όλα τα επίμαχα σημεία και επεμβαίνουν με εργασίες στα αναχώματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, βρίσκονται σε όλους τους οικισμούς και ενημερώνουν τους κατοίκους για τα φαινόμενα και τους κρατούν σε εγρήγορση σε περίπτωση εκκένωσης τους. Απλοί πολίτες, υπηρεσιακοί παράγοντες, ένστολοι, αιρετοί, όλοι είναι στην μάχη με τα φυσικά φαινόμενα.

Photo: civilprotection.pamth.gov.gr

Τα τρία φράγματα στην Βουλγαρία είναι γεμάτα νερό. Πιο συγκεκριμένα, το φράγμα του Κίρτζαλι έχει πληρότητα 72%, το φράγμα του Ιβαίλογκραντ 120% και το φράγμα του Στούντεν Κλάντενετς 101%.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!