Κυβερνητικές πηγές για Δαδιά: Το 30% του δάσους εντός της καμένης περιοχής παραμένει «άκαυτο και ζωντανό»

Η κατάσταση είναι δύσκολη στο νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς στο δάσος Δαδιάς, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι σε αυτό το σημείο δεν βρέχει. Επισημαίνουν, δε, ότι «δεν έχει θιχτεί η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου», ενώ στη ζώνη Α2 το 30% της καείσας περιοχής «παραμένει άκαυτο και ζωντανό».

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζουν: «Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η κατάσταση είναι δύσκολη νοτιοδυτικά κυρίως. Εκεί πλέον επικεντρώνεται. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί. Στο σημείο αυτό δεν βρέχει. Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2 το 30% περίπου εντός της καείσας περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την πυρκαγιά στη Δαδιά.

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι «κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στελέχη των δύο Υπουργείων και ανώτατους Αξιωματικούς του ΠΣ βρίσκονται από χθες στη Δαδιά για το επιτόπου συντονισμό των επιχειρήσεων».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση