«Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις» στο «Ecocity Forum 2018» της Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές Συνέδριο «ECOCITY FORUM 2018» για την Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 3 με 5 Οκτωβρίου, με την επιστημονική υποστήριξη του ΑΠΘ.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το ECOCITY υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στο ECOCITY FORUM 2018 συμμετέχουν 18 πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, 5 διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα, 5 επαγγελματικές ενώσεις και περισσότεροι από 70 αναγνωρισμένοι ομιλητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 16 παράλληλες συνεδρίες, 4 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και 8 εργαστήρια.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του συνεδρίου, θα ανακοινωθούν ακαδημαϊκές και ερευνητικές εργασίες και θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία.

Επιπλέον, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα προετοιμαστεί το ECOCITY Circular Economy Guidebook, ένα εγχειρίδιο παρακολούθησης της εφαρμογής των στρατηγικών της κυκλικής οικονομίας.

Στις εργασίες του ECOCITY FORUM 2018 θα συμμετάσχουν, με κορυφαίους εκπροσώπους τους, φορείς με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως είναι το European Environmental Agency (ΕΕΑ), ο European Sea Ports Organization (ESPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού (WTO).

Όσον αφορά στις συνέργειες, έχει εξασφαλισθεί η συμμετοχή σημαντικών διεθνών δικτύων, και πιο συγκεκριμένα του European Environmental Bureau (EEB), του Transport & Environment (T&E), του European Environmental Citizens Organization for Standarisation (ECOS), του Pesticide Action Network (Pan-Europe), του Mediterranean Information Office for Environment, Culture & Sustainable Development (MIO/ECSD) και του Δικτύου των Φίλων της Φύσης (Friends of Nature), οργανισμών που έχουν προσανατολισμό στο Περιβάλλον και στις Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης.

Παράλληλα, υπάρχει στενή συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η φόρμα συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.ecocityforum.eu

Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Τετάρτη, 3 Οκτώβριος, 2018 (All day) έως Παρασκευή, 5 Οκτώβριος, 2018 (All day)

Χώρος:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση