Λέσβος: Σπάνιες άγριες ορχιδέες ομορφαίνουν τα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους (φωτο)

Και φέτος την άνοιξη, τα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, πέρα από τα μοναδικής αξίας απολιθωμένα δένδρα, ηλικίας 20 εκατ. χρόνων, αποκαλύπτουν ότι αποτελεί έναν εξαιρετικής σημασίας βιότοπο με τις άγριες ορχιδέες της Λέσβου.

«Τα υπαίθρια πάρκα απολιθωμάτων, ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, στολίζονται αυτήν την εποχή με πανέμορφα χρώματα και σχήματα, καθώς μόνο για λίγους μήνες, οι υπέροχες άγριες ορχιδέες θα πάψουν να κρύβονται, αποκαλύπτοντας μαγευτικά τοπία για την παρατήρηση και αναγνώριση μοναδικών και ποικίλων ειδών ορχιδέας στη πατρίδα του Θεόφραστου» λέει στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου, καθηγητής Νίκος Ζούρος.

Τα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ξεκίνησαν την λειτουργία του και καλούν τους πολίτες να γνωρίσουν τον πλούτο των απολιθωμάτων και την ομορφιά της ανοιξιάτικης ανθοφορίας, αλλά και τις σπάνιες άγριες ορχιδέες της Λέσβου.

«Η περιήγηση στις διαδρομές του πάρκου επιτρέπει την ασφαλή παρατήρηση και φωτογράφιση των ανθοφόρων φυτών, χωρίς να προκαλείται βλάβη στα σπάνια και ευαίσθητα είδη» καταλήγει ο κ. Ζούρος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση