ΛΟΦΟΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Ζακύνθου, καθώς μέρα με τη μέρα ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται και πλέον υπάρχουν φόβοι και για τη δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού.

Η πύλη του ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός παραμένει σφραγισμένη από τους κατοίκους και τους φορείς του Καλαμακίου που δηλώνουν «απογοητευμένοι από τη μη ξεκάθαρη στάση της δημοτικής αρχής».

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζακύνθου, ώστε να βρεθούν λύσεις στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και να πειστούν οι κάτοικοι του Καλαμακίου να επιτρέψουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη διάθεση των σκουπιδιών.

Βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι πως μετά από τεράστιες και εγκληματικές καθυστερήσεις, ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, η νέα μονάδα επεξεργασίας θα λειτουργήσει από τις 31 Μαρτίου του 2016 και ο ΧΥΤΑ του Σκοπού θα σταματήσει να δέχεται σκουπίδια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση