Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στη Μηχανιώνα την Παρασκευή

Την ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» θα φιλοξενήσει στις 29 Σεπτεμβρίου ο δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Ν. Μηχανιώνας, από 9.00 έως 13.00.

Με την ενέργεια αυτή, μέσω διασκεδαστικών και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως το κυνήγι θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το παζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και άλλα παιχνίδια, ειδικά προσανατολισμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, το Λούνα Παρκ, σύμφωνα με τον δήμο, ψυχαγωγεί και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του.

Ως παράλληλη δράση, σε συνεργασία με την εταιρεία EAST WEST GREECE, που δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση υφασμάτων και υποδημάτων, θα εγκατασταθεί βιωματικό εργαστήρι καλλιτεχνικών δημιουργιών από επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα, στο οποίο θα συμμετέχουν ενεργά οι μαθητές υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου συνεργάτη της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού, επειδή στις εκδηλώσεις αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι από 400 μαθητές και η συμμετοχή για κάθε σχολείο αντιστοιχεί, αρχικά, σε 100 παιδιά, ενημερώθηκαν τα σχολεία για την περιορισμένη συμμετοχή των μαθητών, όπως και για την αντικειμενική αδυναμία συμμετοχής μαθητών και άλλων σχολείων του Δήμου μας, πλην Ν. Μηχανιώνας. Στο μέλλον θα γίνουν και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε για την εκδήλωση: «Με το σύνθημα ‘’τίποτα δεν πάει χαμένο’’ και ότι όλες οι συσκευασίες αξιοποιούνται μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή του ευαισθητοποιημένου πολίτη, ξεκινάμε τη δράση μας αυτή από τη βάση, που είναι τα παιδιά μας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ικανοποίηση στα παιδιά ότι συμμετέχουν και αυτά ενεργά στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής».

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση