Μάζεψαν 3.000 λίτρα σκουπίδια από την παραλία της Αρετσούς - Από κινητό μέχρι βαρέλι μυδοκαλλιεργειών (φωτο)

Συνολικά 23 σακούλες των 60-150 λίτρων γέμισαν με απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα που μάζεψαν από την παραλία της Αρετσούς, στη Θεσσαλονίκη, οι εθελοντές της ομάδας The Cleaningans, σε συνεργασία με την κοινότητα νέων του TEDxAUTH, την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για ποσότητα που είναι ικανή να γεμίσει δύο συμβατικούς κάδους σκουπιδιών.

«Μετά από 2 μήνες αδράνειας πραγματοποιήσαμε (επιτέλους) την πρώτη δράση της χρονιάς σε συνεργασία με την κοινότητα νέων του TEDxAUTH. Με τον καιρό να είναι ιδανικός για δράση και με την συμμετοχή των εθελοντών να είναι μεγάλη συγκεντρωθήκαμε για άλλη μια φορά στην παραλία της Αρετσούς για να την "σκουπίσουμε" και να την αφήσουμε καλύτερη από ότι ήταν πριν.
Περισσότεροι από 30 εθελοντές σκορπιστήκαμε σε όλη την ακτογραμμή και έπειτα από 1,5 ώρα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 3.000 λίτρα απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων ικανά για να γεμίσουν σχεδόν δυο συμβατικούς κάδους απορριμμάτων», αναφέρει η ομάδα και προσθέτει:

«Τα σκουπίδια είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν τόσα πολλά όσα είχαμε συνηθίσει τουλάχιστον να συγκεντρώνουμε από την συγκεκριμένη ακτή κατά διαστήματα κάτι το οποίο σίγουρα είναι θετικό».

Ο απολογισμός της πρώτης οργανωμένης δράσης της χρονιάς, σύμφωνα με τους The Cleaningans, ήταν:

▪️23 σακούλες των 60-150lt
▪️1 μπλε βαρέλι από μυδοκαλλιέργειες
▪️1 πλαστικό εμπόδιο δρόμου
▪️1 κινητό

Συλλέχθηκαν, επίσης, διαφορά ακόμη ογκώδη αντικείμενα όπως σχοινιά, πλαστικά κομμάτια από αντικείμενα και σπασμένα ξύλινα κομμάτια.

«Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία!», είναι το μήνυμα που στέλνει η εθελοντική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση