Μάζεψαν 90.000 λίτρα σκουπιδιών από τις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας

Περιβαλλοντική δράση στις όχθες της Λίμνης Τριχωνίδας με τη συμμετοχή εθελοντών από τοπικούς φορείς και πολίτες από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρίας Οικοτουρισμού και με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού ξεκίνησε το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. στο πλαίσιο του Έργου «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας σχετικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στον οικότοπο της Λίμνης, η οποία εντάσσεται στο Δίκτυο NATURA 2000.

H περιβαλλοντική δράση ξεκίνησε από το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕΠΕΤΡΙ) το οποίο κατ’ εξαίρεση άνοιξε για τους εθελοντές ώστε να επισκεφτούν τα εκθέματα και να γνωρίσουν την ιστορία του, και επεκτάθηκε στην περιοχή Παντάνασσα. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 85 σακούλες απορριμμάτων και πολλά μεγάλα αντικείμενα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 90.000 λίτρα σκουπιδιών, τα οποία περιλάμβαναν πολλά ετερόκλητα αντικείμενα, όπως πλαστικά κάθε μορφής, παλιά παπούτσια και παιγνίδια, μεταλλικά εξαρτήματα, συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων, χαρτιά, ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, ελαστικά αυτοκινήτων, σπασμένες καρέκλες, κ.ά.

Η δράση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου Φύλακες της Φύσης, «αποτελώντας πρότυπο υπερτοπικής συνεργασίας φορέων και οργανώσεων από διαφορετικά σημεία του Νομού, αποδεικνύοντας τη δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 50 εθελοντές από το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου και τους τοπικούς φορείς/ομάδες πολιτών: (αλφαβητικά) «ActNow – Παρέμβαση Τώρα, Αγρίνιο», «AcheloosGrowUp», «Ε.Π.Π.Ι-ΔΡΟΥΜΕ», «ΙΔΕΑΠ Θέρμου», «Messolonghi by Locals», «Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ για την Αιτωλοακαρνανία», «Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου Η Βαράσοβα» και «SaveYourHood Αγρίνιο», «Φίλοι του Πολιτισμού και της Φύσης Οινιαδών». Ο Φορέας Διαχείρισης συγκέντρωσε και απομάκρυνε τα σκουπίδια με δυο οχήματα του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση