Μέσα στον Ιανουάριο το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξανδρος Τσαξιρλής.

Ο κ. Ποζρικίδης ανέφερε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για την πορεία του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της διεθνούς έκθεσης.

Όπως είπε, εντός του μηνός αναμένεται να εκδοθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του προσεχούς Μαρτίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος, που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις, με την ολοκλήρωσή του να προσδιορίζεται για το 2026, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ζητήθηκε, ακόμα, από το υπουργείο Εσωτερικών να αναπτύξει πρωτοβουλία για στενότερη συνεργασία με την τιμώμενη χώρα στην επερχόμενη ΔΕΘ, τη Γερμανία, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τη τοπική αυτοδιοίκηση, όπως είναι η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών στο πλαίσιο της λεγόμενης «Έξυπνης Πόλης» και η ανακύκλωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση