Μέχρι τον... Περιφερειακό έφτασαν τώρα τα κλαδιά του δήμου Παύλου Μελά (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Ξεχειλίζουν στο οδόστρωμα, πλέον, οι ποσότητες κλαδεμάτων που απορρίπτονται σε οικόπεδο που χρησιμοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά για τη συγκέντρωση και τον θρυμματισμό τους και βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, σε παράδρομό της, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα τα νοσοκομεία 424 ΓΣΝ και Παπαγεωργίου. Πρόκειται για έναν χώρο μη αδειοδοτημένο, που δεν φυλάσσεται και ο καθένας μπορεί να εισέλθει ανενόχλητος, ενώ εκεί είχαν κατά το παρελθόν αποτεθεί τόνοι μπαζών και κάθε λογής απορριμμάτων.

Η εικόνα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, από τη δημοσιοποίηση του θέματος πριν από 7 μήνες από τη Greenagenda.gr και με συνεχή -έκτοτε- ρεπορτάζ, αλλά επιδεινώθηκε, με τα κλαδέματα, πλέον, να έχουν βγει... βόλτα στον παράδρομο της Περιφερειακής. Πέρα από τη σαφή υποβάθμιση, υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς, μια ανάσα μακριά από τον δρόμο με τη μεγαλύτερη -καθημερινώς- κυκλοφοριακή κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα. Φυσικά, ως ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το τροχαίο ατύχημα, αφού τις νυχτερινές ώρες ο φωτισμός στο σημείο είναι ελλιπής.

Την ίδια στιγμή, εντός του συγκεκριμένου χώρου δεν μπορεί να εισέλθει ούτε ο θρυματιστής των κλαδιών για τον καθαρισμό του χώρου!

Κληθείς να σχολιάσει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σημείο, ο ενεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά, σημείωσε πως «τα κλαδέματα αναμένεται να απομακρυνθούν εντός του μήνα, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργου». Διαβεβαίωσε, δε, πως ο καθαρισμός του οδοστρώματος «θα γίνει άμεσα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο και έπειτα από την ανάδειξη του θέματος από τη Greenagenda.gr, απομακρύνθηκαν τα μπάζα, οι... καναπέδες και κάθε είδους άλλα άχρηστα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στον χώρο συγκέντρωσης κλαδεμάτων του δήμου, ωστόσο η κατάσταση με τα κλαδέματα βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση