Μήνυση για την υγειονομική βόμβα έξω από τον βιολογικό Λητής που αποκάλυψε η Greenagenda

Εντολή να κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, μόλις ετέθη υπόψη της δημοτικής αρχής το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Greenagenda.gr για τις πεταμένες νεκρές αγελάδες έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Λητής, σε έναν χώρο τον οποίο ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε παράνομη χωματερή.

Το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου, έπειτα από τη σχετική εντολή του δημάρχου, πέρασε σήμερα το μεσημέρι, για να καταθέσει τη μήνυση, η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου.

Νωρίτερα το πρωί, συνεργεία του δήμου Ωραιοκάστρου και της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας είχαν μεταβεί στον χώρο όπου εντοπίστηκαν τα κουφάρια των ζώων, ώστε να γίνει η περισυλλογή τους. Από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου κινήθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε τα νεκρά ζώα να οδηγηθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις για αποτέφρωση.

«Οι παράνομες χωματερές είναι δυστυχώς μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή, την οποία παραλάβαμε από την απελθούσα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Η δική μας διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη ντροπή. Στα περιβαλλοντικά εγκλήματα αυτονόητα δείχνουμε μηδενική ανοχή», είναι το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι στον προϋπολογισμό του δήμου για το τρέχον έτος έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση