Κορδελιό: Μήνυση για τον μαύρο καπνό

Μήνυση κατά των Ελληνικών Πετρελαίων κατέθεσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας με αφορμή την εμφάνιση πυκνού μαύρου καπνού, προερχόμενου από τον πυρσό των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιά Δημητρίου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα περιβάλλοντος Βασίλη Τσακαλίδη προσήλθε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας το φαινόμενο και ζητώντας να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των ΕΛΠΕ.   

«Τα όρια της υπομονής και της ανοχής μας έχουν εξαντληθεί! Μετά τα συνεχή επεισόδια δυσοσμίας που έχουν κατακλείσει την ατμόσφαιρα του δήμου μας τους τελευταίους μήνες εκτινάσσοντας τα επίπεδα δυσφορίας του τοπικού πληθυσμού, βρεθήκαμε ενώπιον μιας ακόμη δραματικής κατάστασης με τα μαύρα σύννεφα καπνού να έχουν καλύψει τον ουρανό του δήμου μας. Καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν εδώ και τώρα αυτού του τόσου σοβαρού ζητήματος που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την οποία έχω καθήκον να προασπίζομαι», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

Καθησυχάζουν τα ΕΛΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή τους ήδη από χθες τα Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν ότι ο καπνός δημιουργήθηκε λόγω δυλειτουργίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις. Η εταιρεία έσπευσε να καθησυχάσει τους κατοίκους διαβεβαιώνοντας πως ο καπνός δεν προκάλεσε ρύπανση.

«Αποκαταστάθηκε πλήρως μικρής διαρκείας περιστατικό δυσλειτουργίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ. Εξ’ αιτίας του περιστατικού, εμφανίστηκε καπνός στον πυρσό της μονάδας παραγωγής πολυπροπυλένιου. Η μικρή διάρκεια του περιστατικού και η διασπορά του καπνού δεν προκάλεσαν ρύπανση, όπως επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις του Σταθμού Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας», υπογραμίζεται στην ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Τα ΕΛΠΕ υπενθυμίζουν ότι το Διυλιστήριο Θεσσαλονίκης βρίσκεται εκτός λειτουργίας ήδη από τις 6 Νοεμβρίου, λόγω εργασιών συντήρησης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση