Κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Σάμο (vid)

Την οριοθέτηση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη μέρα στη Σάμο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ παραμένουν ενεργές μικροεστίες, οι οποίες αναμένεται να έχουν αντιμετωπιστεί εξ ολοκλήρου στη διάρκεια της ημέρας.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα, 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Σάμο, πρόκειται να ενισχυθούν αργά το απόγευμα με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα, που μεταφέρει το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, που απέπλευσε το πρωί από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Επισήμως, φως στις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη πάντως στη Σάμο οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν χθες υπό αέρα κι άναψαν τις μοιραίες σπίθες!

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση