Μαγευτικές εικόνες από drone με τα φλαμίνγκο στο Δέλτα του Έβρου (vid)

Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) ή κοινώς φλαμίνγκο είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια υγροβιοτοπική περιοχή, έχουν νομαδική συμπεριφορά και συχνά απαντούν σε μεγάλα πυκνά κοπάδια. Αυτήν την εικόνα θα συναντήσει και όποιος βρεθεί αυτό το διάστημα στο Δέλτα Έβρου, τον πανέμορφο υγροβιότοπο της Θράκης.

Τα φλαμίνγκο, με το περήφανο τους βάδισμα και το υπέροχο ροζ τους χρώμα, κατακλύζουν το Δέλτα του Έβρου όλο τον χειμώνα... Τις λιμνοθάλασσες και τη ρηχή θάλασσα, ανακατεύουν με τα πόδια τους τον πυθμένα για να ανασηκωθεί η τροφή τους, τα μικρά καρκινοειδή. Έτσι τα αρπάζουν πιο εύκολα. Πολλές φορές πηγαίνουν και στους ορυζώνες του Τουρκικού Δέλτα για να φάνε.

Η επιστροφή τους το βράδυ για να κουρνιάζουν στο Ελληνικό Δέλτα είναι εντυπωσιακή. Όπως και τα κρωξίματά τους.

Ζουν πολλά χρόνια, μπορεί και 25 με 30 (στη φύση). Μέχρι τη δεκαετία του 80 τα Φλαμίνγκο ήταν σπάνια στην Ελλάδα. Τώρα χιλιάδες ξεχειμωνιάζουν στους ελληνικούς υγροτόπους.

Το e-evros.gr πλησίασε σε απόσταση ασφαλείας προκειμένου να μην αντιληφθούν την ανθρώπινη παρουσία και χαλάσει η ηρεμία τους. Οι εικόνες που καταγράφηκαν κυριολεκτικά μαγεύουν.

Δείτε το βίντεο που εκπονήθηκε από την «Aerial Affair»:

Πηγή: e-evros.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση