Μαθητές δημοτικού «ένωσαν» τη Πρέσπα

Με μία συμβολική δραστηριότητα τα παιδιά της διασυνοριακής Πρέσπας έδειξαν τον «κόσμο» τους. Οι μαθητές του δημοτικού από τις τρεις χώρες έφτιαξαν τη δική τους πλευρά της Πρέσπας σε μικρογραφία και οι τρεις μακέτες ενώθηκαν πριν λίγες ημέρες για να «αποκαλυφθεί» ο φυσικός πλούτος της περιοχής.

Την ενέργεια διοργάνωσε το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων, PrespaNet (ΕΠΠ, MES, PPNEA) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου. Ο δημιουργικός κύκλος της διασυνοριακής μακέτας ξεκίνησε από την Ελλάδα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με τους μικρούς «καλλιτέχνες» να σχεδιάζουν τη δική τους πλευρά, συνεχίστηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείου του Ρέσεν της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο της Γκόριτσα στην Αλβανία.

Οι λίμνες, τα ποτάμια, τα δάση, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι βοσκοί, οι τοπικές καλλιέργειες, τα υγρά λιβάδια, τα ψάρια, οι αγελάδες, όλα βρήκαν τη σωστή τους θέση αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση στην περιοχή.

Η ενέργεια ολοκληρώθηκε με την ένωση των μακετών στο Δημοτικό Σχολείο του Ρέσεν της πΓΔΜ, τη μοναδική πόλη της λεκάνης των Πρεσπών. Τις επόμενες ημέρες οι τρεις μακέτες θα ταξιδέψουν και στις άλλες δύο χώρες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση