Μαρκόπουλο: Ο πρώτος δήμος με διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων

του Νίκου Αβουκάτου

Με μια πρωτοποριακή, σε πανελλαδικό επίπεδο, απόφασή του, ο δήμος Μαρκοπούλου - Μεσογαίας αποφάσισε να προχωρήσει στη διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Με ενημερωτικές επιστολές, τον τελευταίο μήνα, ο δήμος καλεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σε όλα τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων κρεάτων, στα καταστήματα λιανικών πωλήσεων ιχθύων, τα πολυκαταστήματα τροφίμων και τα εργαστήρια επεξεργασίας κρέατος σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη να μην απορρίπτουν ανεξέλεγκτα σε κάδους οικιακών απορριμμάτων του Δήμου. Η δημοτική αρχή τούς υποχρεώνει να παραδίδουν τα ζωικά υποπροϊόντα σε εγκεκριμένες Μονάδες Διαχείρισης Ζωικών Υποπροϊόντων.

«Για να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας, η προστασία του Περιβάλλοντος και η εικόνα της πόλης απαιτείται η συμμόρφωση με τις κείμενες διατάξεις της Νομοθεσίας, τον ψηφισθέντα Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας. Σε αντίθετη περίπτωση πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, βάσει της Νομοθεσίας και του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου μας», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θεοφάνης Σταμπέλος.

Ο κ. Σταμπέλος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή, αναλογιζόμενοι τη σημαντικότητα αυτού του εγχειρήματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση