Μαρκόπουλο: Χειροπέδες σε υπεύθυνο επιχείρησης σκραπ για περιβαλλοντική ρύπανση

Συνελήφθη στο Μαρκόπουλο Αττικής, από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 60χρονος, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης σκραπ, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκατηγορούμενός του είναι ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο – αυτοψία που διενεργήθηκε σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο αποθήκευσης σκραπ, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση, στο έδαφος, διαφόρων αποβλήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα απόβλητα. Η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικίνδυνων υγρών και ελαίων που διαπιστώθηκε επί του εδάφους, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσής του, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση