Μείωση στην κατανομή βιοντίζελ

Μικρότερη η «πίτα» για τους επιχειρηματίες.

Μία, ελαφρώς, δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Έλληνες ιδιοκτήτες εργοστασίων βιοντίζελ, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης κατανομής για το 2016, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.Αν και η κατανομή του 2016 έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτήν του 2015, ωστόσο η πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε και στους επιχειρηματίες, αναφέρει μείωση που αγγίζει το 7,5%.

Συγκεκριμένα, η κατανομή του 2015 προέβλεπε 140.000 χιλιόλιτρα στην πρόσμιξη με το πετρέλαιο κίνησης, ενώ στην κατανομή του 2016 προβλέπονται 132.000 χιλιόλιτρα. Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν πως η μείωση στην κατανομή οφείλεται σε εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μείωση του πετρελαίου κίνησης.

Όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΣΒΙΒΕ (Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδος) Οδυσσέας Γαβρανίδης «η… πίτα που θα μοιραστούμε, θα είναι μικρότερη, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις ούτε στις επιχειρήσεις μας, αλλά ούτε και στους αγρότες, με τους οποίους έχουν συμβάσεις».

Να σημειωθεί πως η απόφαση για την κατανομή είναι κοινή και λαμβάνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τα δύο διυλιστήρια, ΕΛΠΕ και motoroil.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση