Μεγάλη συμμετοχή παιδιών στη γιορτή ανακύκλωσης 2012 του Δήμου Κοζάνης

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη «Γιορτή Ανακύκλωσης», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης.

Η γιορτή που είναι συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με τον ομώνυμο τίτλο, που ξεκίνησε το 1998 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς, συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών και ενημερώσεις με θέμα την ανακύκλωση.

Ειδικότερα οι μικροί φίλοι της ανακύκλωσης τραγούδησαν και έπαιξαν παιχνίδια, χόρεψαν με επαγγελματίες διασκεδαστές, ζωγράφισαν και έκαναν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, ενώ ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα παραγωγής βιοντίζελ από χρησιμοποιούμενα τηγανέλαια  που εφαρμόζει ο  Δήμος Κοζάνης, καθώς και για την ανακύκλωση.

Στο χώρο του Δημοτικού Κήπου, υπήρχε επίσης το τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», μια δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

O Δήμος Κοζάνης  ευχαριστεί για την συμμετοχή στη Γιορτή Ανακύκλωσης, τόσο το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης για την προσπάθεια που καταβάλανε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με δεδομένη την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης, ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας για μια περιβαλλοντική προστασία ζητώντας ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή από όλους τους πολίτες, έτσι ώστε ν’ αποδείξουν έμπρακτα πως η Ανακύκλωση στην Κοζάνη είναι πλέον καθημερινός τρόπος ζωής.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!