Μεσολόγγι: Προβολές δύο ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) διοργανώνουν προβολή των ταινιών:

α) Ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου: «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού»
β) Εθνογραφικό ντοκιμαντέρ «‘Αλιμα»
στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι την Παρασκευή στις 8 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης την προηγούμενη προγραμματική περίοδο από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με ανάδοχο την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών BlackLight ΕΠΕ και σκηνοθέτη τον Τάσο Κατσάρη. Το ντοκιμαντέρ του ΦΔ/ΛΜ έχει προβληθεί στην ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 αρκετές φορές διαφημίζοντας την περιοχή του Εθνικού Πάρκου με μεγάλη επιτυχία.

Tο ντοκιμαντέρ «Άλιμα», συμπαραγωγή του Ethnofest και του MedINA, σε σκηνοθεσία Λουκά Κουμπούρη και Νικόλα Παπαδημητρίου, βασίζεται στην εθνογραφική παρατήρηση της καθημερινότητας των ψαράδων της λιμνοθάλασσας, συγκεκριμένα των ιβαράδων που εδώ και αιώνες ψαρεύουν με την εμπειρία της παράδοσης.
«Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση δίνει μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και προωθεί την Αειφόρο Ανάπτυξη στην περιοχής μας. Σας περιμένουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση