Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις: Σπάνια αρπακτικά στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου - Αιτωλικού

Στις Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδροβίων Πτηνών (ΜΕΚΥΠ) που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετείχε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, μαζί με εξειδικευμένους ορνιθοπαρατηρητές και εθελοντές της περιοχής.

Οι ΜΕΚΥΠ διενεργούνται σε πάνω από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.

Στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού παρατηρήθηκε μεγάλη ποικιλία σε υδρόβια & παρυδάτια είδη καθώς επίσης σπάνια αρπακτικά πλαισίωσαν την όλη καταγραφή. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ο μεγάλος βιοτικός πλούτος που έχουν οι εν λόγω προστατευόμενες περιοχές για την φιλοξενία και την διατροφή αυτών των οργανισμών.

Το συντονισμό των εργασιών καταμέτρησης για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, έχει από το 1982 ο κ. Φώτης Περγαντής (Βιολόγος M.Sc. - Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου) και την όλη ομάδα πλαισίωσαν τα αρμόδια στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ.κ. Γιάννης Κασβίκης, Νίκος Παλαιός, Κυριακή Κουτσογιάννη.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των καταμετρήσεων για το 2019, απολαμβάνοντας μία αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να αποταθούν στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (υπ’ όψη κ. Κασβίκη) στο τηλ. επικοινωνίας: 2632055094 ή μέσω e-mail: info@fdlmes.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση