Με μπίρα, παγωτό και δωρεάν σινεμά επιβραβεύει η Μπολόνια τις πράσινες μετακινήσεις (vid)

Μπίρα, παγωτό ή ακόμα και εισιτήρια για τον κινηματογράφο μπορούν να κερδίσουν όσοι για τις μετακινήσεις τους στην ιταλική πόλη της Μπολόνια προτιμούν το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου. Η οικολογική συμπεριφορά ανταμείβεται στη συγκεκριμένη πόλη της Ιταλίας, όπου οι κάτοικοι που αντί του οχήματός τους επιλέγουν να μετακινηθούν με τα πόδια, με το ποδήλατο ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πολλά δώρα.

Ο Μάρκο Αμαντόρι, εμπευστής της πρωτοβουλίας, σχεδίασε το πρόγραμμα «Bella Μossa» ή αλλιώς «Καλή Δουλειά» το 2017 με σκοπό να κάνει τις βιώσιμες μετακινήσεις πιο ελκυστικές. Μέσω της εφαρμογής «Better Points», ο χρήστης μπορεί να καταγράφει τα πράσινα ταξίδια του και να κερδίζει πόντους για αγαθά και υπηρεσίες.

«Για πρώτη φορά όλοι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους και να επιβραβευτούν για την καλή τους συμπεριφορά», λέει στο BBC ο Μάρκο Αμαντόρι.

Πάνω από 100 τοπικές επιχειρήσεις έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να παρέχουν εκπτώσεις για τους πελάτες με οικολογική συνείδηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση