Με περισσότερη «green» διάθεση ο ελληνικός τουρισμός στην σκανδιναβική αγορά

Η καμπάνια “Green Tourism in Greece” για τον Πράσινο Τουρισμό στην Ελλάδα αναβαθμίζεται το 2014 σε “Sustainable Greece – Eco & Alternative Tourism” και ετοιμάζεται για δυναμικό «παρών» στην Σκανδιναβική αγορά από τον Ιανουάριο 2014. Στόχος είναι να γίνει ο Πράσινος Τουρισμός εργαλείο προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στους ευαισθητοποιημένους και συνειδητοποιημένους Σκανδιναβούς επισκέπτες. Μία αγορά στην οποία έχει αυξηθεί κατά 15% το ποσοστό των τουριστών  που επιλέγουν καταλύματα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Η τάση των τελευταίων ετών με τους τουρίστες ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος έχει καταστήσει την «πράσινη πολιτική» σε αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου τουριστικού μάρκετινγκ και επιτακτική την ανάγκη της διοργάνωσης “Sustainable Greece – Eco & Alternative Tourism”, που θα αναδείξει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας.

Η North Events –που παρουσιάζει για τρίτη χρονιά στην Σκανδιναβία τον Πράσινο Τουρισμό της χώρας μας-αφουγκραζόμενη τα μηνύματα των ταξιδιωτών από την Σκανδιναβία που επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές, αναβαθμίζει την διοργάνωση αναδεικνύοντας  Green Key ξενοδοχειακές μονάδες, ακτές και μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες,  και επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, μέσα από το φάσμα της βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μεγάλων tour operators  ένα ποσοστό +15% των κρατήσεων που πραγματοποιούνται από την Σκανδιναβία είναι σε καταλύματα τα οποία εφαρμόζουν πράσινα συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος. Η νέα καμπάνια θα περιοδεύσει με συμμετοχή και περίπτερο σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Σκανδιναβίας, όπως:

*       REISELIVSMESSEN Νορβηγία από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2014

*       ΜΑΤΚΑ Φιλανδία από 16 έως 19 Ιανουαρίου 2014

*       GREKLAND PANORAMA Στοκχόλμη από 14 έως 16 Φεβρουαρίου 2014

*       FERIE FOR ALLE Δανία από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2014, στην οποία η Ελλάδα είναι και η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης και έχουν ήδη προγραμματιστεί σημαντικές εκδηλώσεις και events στο περίπτερο της North Events.

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, η οποία για το 2014 φέρει τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης (Green Capital of Europe  θα διοργανωθεί ένα συνέδριο ειδικά για την ανάδειξη του Πράσινου Τουρισμού της Ελλάδας με την συμμετοχή στελεχών και φορέων της τουριστικής αγοράς της Δανίας, tour operators, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του κλάδου.

Στην έκθεση GREKLAND PANORAMA – η οποία διοργανώνεται από την North Events και είναι η 1η έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα στην Στοκχόλμη, θα σχεδιαστεί ειδικό περίπτερο 40τ.μ. ειδικά για την παρουσίαση του “Sustainable Greece – Eco & Alternative Tourism” και όπου θα παρουσιάζονται επιχειρήσεις και φορείς. Πρωτοπορώντας και επικοινωνώντας «πράσινα» η North Events θα διανέμει δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις, εκθέσεις και στο συνέδριο της Κοπεγχάγης, την 2η ειδική έκδοση της “Sustainable Greece – Eco & Alternative Tourism” η οποία θα είναι η πρώτη ανθρακικά ουδέτερη, ενώ ήδη σχεδιάζεται και ο πρώτος ανθρακικά ουδέτερος κόμβος της στο internet με στόχο την πλήρη οικολογική παρουσίαση των Ελληνικών Πράσινων Τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων, προορισμών και βραβευμένων ακτών και μαρίνων με Γαλάζιες Σημαίες.

Η νέα καμπάνια, όπως και η προηγούμενη, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (Εθνικός διαχειριστής για τα προγράμματα Green Key, και Γαλάζιες Σημαίες), τους tour operators Apollo Kuoni, και TUI Fritidsresor, της SAS – Scandinavian Airlines, καθώς και της Green Evolution – μία πρωτοποριακή εταιρία εφαρμογής πράσινων τουριστικών πακέτων για επιχειρήσεις που στοχεύουν σε ανθρακικά ουδέτερες εφαρμογές στην επικοινωνία και λειτουργία τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!