Με… ρόμπα εργασίας ο Τσιρώνης στο εργοστάσιο της Sunlight!

του Θοδωρή Καραουλάνη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης επισκέφτηκε χθες τα εργοστάσια Ανακύκλωσης και παραγωγής μπαταριών της εταιρίας «Sunlight» στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Τον Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος ταξίδεψε με συνεργάτες του από το Υπουργείο, συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.

Ο Γιάννης Τσιρώνης ξεκίνησε από τη SUNLIGHT μια σειρά επισκέψεων που προγραμματίζει σε παρόμοιες μονάδες ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στο πλαίσιο αφενός προώθησης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα κυκλικής οικονομίας (για το σχέδιο Τσιρώνη έγραψε η Greenagenda.gr) και αφετέρου για να εποπτεύσει τους όρους λειτουργίας τέτοιων μονάδων.

Πάντως στα «χαριτωμένα» της μικρής αυτής περιοδείας ήταν το αίτημα των στελεχών της επιχείρησης (που είναι πολύ περήφανοι για τη δουλειά τους) για μια ομαδική φωτογραφία έξω από το κεντρικό κτίριο. Εκεί λοιπόν φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί, με τον Υπουργό να φορά « στολή», δηλαδή τη… ρόμπα εργασίας που φορούν οι εργαζόμενοι στη μονάδα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Στα πιο επίσημα τώρα, μετά το τέλος των επισκέψεων, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών είναι από τα σημαντικότερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας. Η μη ορθή ανακύκλωση των μπαταριών οδηγεί σε σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα, όσο και σε προβλήματα για τη δημόσια υγεία αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις μονάδες, λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων. Ωστόσο, με την σωστή διαχείριση δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται και τα προβλήματα για το περιβάλλον εκμηδενίζονται. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται επίσης να παρέμβει δραστικά στον χώρο της διαχείρισης των μπαταριών, ώστε να μην απειλούνται υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος προγραμματίζει να συνεχίσει τις επισκέψεις στα πλαίσια της προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση