«Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: Πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης» στο HELECOS 10

Σχεδόν 30 χρόνια έχουν περάσει από τη Σύνοδο του Ρίο (1992) και την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διατήρηση της Βιολογικής Ποικιλότητας. Όταν η «Δεκαετία για τη Βιοποικιλότητα» (2011-2020), όπως ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έδινε τα ηνία στη «Δεκαετία της Αποκατάστασης των Οικοσυστημάτων», οι σταθερές της ζωής μας είχαν ήδη αρχίσει να κλονίζονται.

Το έτος 2020 είδαμε κρίσεις που προϋπήρχαν να βαθαίνουν, είδαμε την ανάδυση νέων κρίσεων, την επανάληψη ξεχασμένων προειδοποιήσεων και πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα να ανατρέπονται.

Η επιστήμη της Οικολογίας οφείλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων αξιοποιώντας νέες προσεγγίσεις, μεθόδους και τεχνολογίες. Το 10ο Συνέδριο της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας (HELECOS 10) στοχεύει στην ανάδειξη συναφών επιστημονικών εξελίξεων και δράσεων που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια, με προσεγγίσεις τόσο θεωρητικές όσο και εφαρμοσμένες. Στοχεύει ακόμη σε αξιολόγηση των επιτευγμάτων τους σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί καθώς και στην αναζήτηση τάσεων και προοπτικών για το μέλλον.

Το HELECOS 10, με τίτλο «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 14-17 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το HELECOS 10 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ζωολογική και την Ελληνική Βοτανική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υπάρχουν και Ειδικές Συνεδρίες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του συνεδρίου στο YouTube: https://bit.ly/3lxM8OE

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HELECOS 10: www.helecos10.gr

 

Η αφίσα του συνεδρίου

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση