«Με τις ΑΠΕ πάντα κερδίζεις!»: Το τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιγνίδι της ΡΑΕ στην 84η ΔΕΘ

του Νίκου Αβουκάτου

Με ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να διασκεδάσει τους μαθητές και ταυτόχρονα να τους ενημερώσει για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το παιχνίδι αυτό θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους το γνωστό «Φιδάκι», με τη διαφορά, όμως, ότι ο παίχτης δεν κατεβαίνει, αλλά μόνο ανεβαίνει. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό, τρισδιάστατο παιγνίδι, πετώντας ζάρια και κινώντας πιόνια, στα οποία απεικονίζονται ανεμογεννήτριες, ηλιακοί συλλέκτες, μικρό υδροηλεκτρικό, μονάδα βιοαερίου και δίκτυο.

«Κεντρικό σύνθημα είναι το "Με τις ΑΠΕ πάντα κερδίζεις!". Θέλουμε τα παιδιά μόνο να κερδίζουν ώστε να μάθουν για τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας», εξήγησε ο Διονύσης Παπαχρήστου, ηλεκτρολόγος-μηχανικός και διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ.

Στα κουτάκια του παιγνιδιού αναγράφονται, μεταξύ άλλων, «Μπράβο, έσβησες το φως όταν βγήκες από το δωμάτιο», «Έφυγες από το σπίτι. Μην ξεχάσεις ανοικτή την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές», αλλά και «Από τα σκουπίδια μπορούμε να παράγουμε ενέργεια και να προστατεύουμε το περιβάλλον», ενώ ένα βήμα πριν το τέλος ο παίκτης παίρνει τα συγχαρητήρια για τις ενέργειές του.

Στόχος της ΡΑΕ με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι δοθεί το μήνυμα στους αυριανούς καταναλωτές να έχουν μια ορθή ενεργειακή συνείδηση. «Αποφασίσαμε με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά», σημείωσε ο κ. Παπαχρήστου.

Καθημερινά εκατοντάδες παιδιά συμμετέχουν στο παιχνίδι και επειδή όλοι κερδίζουν τους χαρίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι για να το έχουν στο σπίτι τους.

Ο χώρος όπου βρίσκεται το παιγνίδι είναι έξω από το περίπτερο 10 της 84ης ΔΕΘ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση