Με φθηνότερο ρεύμα θα περιοριστεί η αιθαλομίχλη?

Mε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, η κυβέρνηση  προσπαθεί να  αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Η ανακοίνωση του μέτρου, έρχεται  μετά την επιδείνωση  της  κατάστασης. Η άποψη που εκφράζεται από πολλούς είναι ότι  ακόμη και με αυτό  το μέτρο δεν φαίνεται να  λύνεται άμεσα το πρόβλημα .

Η καύση ξύλων που έχει επιλεγεί ως η φθηνότερη   λύση  δεν φαίνεται να αλλάζει καθώς πολλοί  εκφράζουν τη δυσπιστία τους για την εφαρμογή του μέτρου για φθηνότερο ρεύμα. Άλλοι πάλι θεωρούν  μια  λύση  που θα  περιορίσει  κάπως  το πρόβλημα.

Εν αναμονή λοιπόν των συμπερασμάτων για ένα πρόβλημα  το οποίο έπρεπε  να  επιλυθεί νωρίτερα  για εμάς στην greenagenda. O χρόνος  πάντως  θα  αποδείξει  την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Η τιμή του ρεύματος θα μειώνεται κατά τη διάρκεια των ημερών της υπέρβασης των ρύπων και για όσους η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 2.000 κιλοβατώρες στο τετράμηνο.

 Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο ΥΠΕΚΑ η έξαρση του φαινομένου της αιθαλομίχλης (και) στην επαρχία. Το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα στις αστικές και ημιαστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τις περιφέρειες όλης της χώρας και με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να συγκροτηθούν μόνιμοι μηχανισμοί που θα αρχίσουν από τη νέα χρονιά ελέγχους στις κεντρικές θερμάνσεις κατοικιών, κτιρίων γραφείων, εμπορικών κ.λπ.
Τα πρώτα στοιχεία και οι πληροφορίες που φθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ καταδεικνύουν πως ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Ιωάννινα, εξ αιτίας κυρίως του αναγλύφου της περιοχής με την ύπαρξη της λίμνης και των ορεινών όγκων που αγκαλιάζουν την πόλη, καθώς και η Θεσσαλία, όπου το πρόβλημα εκτιμάται πως το προκαλεί η ανεξέλεγκτη καύση μη πιστοποιημένων πέλετ, των οποίων η προέλευση είναι άγνωστη - το ίδιο και η ποιότητά τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!