Με WWF, Ορνιθολογική και Μεσόγειος SOS συναντήθηκε ο Αραβώσης

Χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τριών σημαντικών περιβαλλοντικών οργανώσεων πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τη διαρκή επικοινωνία με μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και το άνοιγμα διαλόγου συνεργασίας».

Η WWF Ελλάς, το ελληνικό τμήμα της μεγαλύτερης διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δ. Καραβέλλα και την κ. Θ. Νάντσου. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προστασία άγριων πουλιών και βιοτόπων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γ. Σγούρο και την κ. Κ. Ντεμίρη. Επίσης, το δίκτυο Μεσόγειος SOS, το οποίο πρωτοστατεί επί σειρά ετών στην προώθηση των αρχών της βιωσιμότητας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εκπροσωπήθηκε από τους κ. Κ. Μονοκρούσου και κ. Ε. Κουκιάσα.

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, την Ανακύκλωση, την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Πλαστικά μιας χρήσης και της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική, την προστασία σημαντικών ειδών, τη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και των Δασών, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Όπως είχε δεσμευτεί και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης, πρωταρχικός στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο ανοιχτός διάλογος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις του χώρου προκειμένου να υπάρξουν κοινά αποδεκτές λύσεις με την Κοινωνία των Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος, την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, την προώθηση των αναπτυξιακών επενδύσεων και νέων δυνατοτήτων απασχόλησης με βιώσιμο τρόπο», καταλήγει το υπουργείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση