Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως σε πρωταγωνίστρια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως μία πρωταγωνίστρια στις ΑΠΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι την Παρασκευή και για διάστημα πέντε ωρών, η πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα καλύφθηκε για πρώτη φορά με «πράσινη ενέργεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα «κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Θυμηθείτε: Πράσινη 100% η παραγωγή ρεύματος στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία

«Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας» κατέληξε με ανάρτησή του στο twitter.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός έγραψε:

«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ - κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση