Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα στην Ανατολική Αττική-Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτές αντιμετώπισαν ικανοποιητικά από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα), τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις.

Στις 2.30 τη νύχτα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την 25ης Μαρτίου και στη συμβολή της επαρχιακής οδού Βαρνάβα-Καπανδριτίου με την 25ης Μαρτίου.

Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή, αλλά προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τα 7 μποφόρ.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

politiki prostasia 15

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση