Μιλάνο: Διασημότητες προωθούν την αειφορία στο «πράσινο χαλί» (φωτο)

Η ελίτ της ιταλικής μόδας και προσωπικότητες όπως τα «αστέρια» του κινηματογράφου Κέιτ Μπλάνσετ, Τζούλιαν Μουρ και Κόλιν Φερθ συγκεντρώθηκαν στο «πράσινο χαλί», σε εκδήλωση για την προώθηση της αειφορίας στη βιομηχανία της μόδας, το βράδυ της Κυριακής στη Σκάλα του Μιλάνου.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση έπεσε η «αυλαία» της «πράσινης» εβδομάδας μόδας του Μιλάνου.

Συνολικά 13 βραβεία δόθηκαν κατά τη διοργάνωση «Green Carpet fashion Awards» που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο Μιλάνο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μόδας της Ιταλίας.

Ο θεσμός υποστηρίζεται από την Εθνική Ένωση Μόδας της Ιταλίας (CNMI) και τη συμβουλευτική εταιρεία για την αειφορία Eco-Age, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Ιταλίδα κινηματογραφική παραγωγό Λίβια Φερθ, σύζυγο του Κόλιν Φερθ.

Η εβδομάδα «πράσινης» μόδας του Μιλάνου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών από διάσημους οίκους, οι οποίοι υπό την πίεση των καταναλωτών που απαιτούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, προχωρούν σε αλλαγές των μοντέλων τους, αναθεωρώντας τις μεθόδους τους και εγκαταλείποντας πρακτικές δεκαετιών, με στόχο να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Στο «άρμα» των επιχειρήσεων που προσπαθούν να έχουν μια πιο ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προστέθηκε και η Burberry, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματική γούνα στα προϊόντα της στο εξής, ενώ θα βάλει τέλος και στην πρακτική της καύσης των προϊόντων που δεν έχουν πωληθεί.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι οι οίκοι μόδας που εγκαταλείπουν τη γούνα, επιλέγοντας άλλα υλικά. Σύμφωνα με τη Vogue, μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινώσει πως αφήνουν στην άκρη τη γούνα οι οίκοι Burberry, John Galliano, DKNY, Versace, Michael Kors, Gucci, Armani, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Ralph Lauren, Calvin Klein.

Ακολουθώντας αυτήν την τάση, η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου είπε φέτος αντίο στη γούνα, για πρώτη φόρα στα 35 χρόνια του θεσμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση