Μνημόνιο κατανόησης για ΑΠΕ μεταξύ Ελλάδας - Μαρόκου

Μνημόνιο κατανόησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, συμφωνία για θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και μνημόνιο κατανόησης αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των διπλωματικών ακαδημιών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, υπέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μάρδας έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μαρόκου, ενώ είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανώτερης Εκπαίδευσης, Επιστημονικής Έρευνας και Επιμόρφωσης Υπαλλήλων, Υποδομών, Μεταφορών και Διοικητικής Μέριμνας. Παράλληλα, ο κ. Μάρδας είχε διαβουλεύσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Βιομηχανίας-Εμπορίου, καθώς και με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Μαρόκου.

Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση στην προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Ραμπάτ το 2017. Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Β. Αφρικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μάρδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μαρόκο, ενώ σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο του Μαρακές αναφορικά και με την ελληνική πρόταση περί αδελφοποίησης των αγορών ειδών λαϊκής τέχνης Μοναστηρακίου-Μαρακές.

Ευθύς μετά την επιστροφή του από το Μαρόκο, ο κ. Μάρδας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση