Μπαζότοπος ξανά οι Λαχανόκηποι: Ολημερίς τους καθαρίζανε, το βράδυ... ξαναγέμιζαν (φωτο+vid)

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η παράνομη συλλογή και απόρριψη μπαζών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αγροτικά οχήματα οργώνουν την πόλη από άκρη σε άκρη, συλλέγουν έναντι χαμηλής αμοιβής, συνήθως 30 με 50 ευρώ, τα μπάζα -κατά βάση από ανακαινίσεις διαμερισμάτων και καταστημάτων- και στη συνέχεια τα απορρίπτουν σε «αθέατες» περιοχές.

Μια από αυτές είναι η περιοχή των Λαχανόκηπων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές και την ΠΑΘΕ.

Πίσω από την οδό Νικηφόρου Ουρανού, στις οδούς Λήμνου, Εμπεδοκλέους, Αχελώου, κοντά στα καμένα βαγόνια του ΟΣΕ, τα μπάζα εκτείνονται σε δεκάδες τετραγωνικά μέτρα, συνθέτοντας μια υγειονομική βόμβα.

Οι ροδιές από τα οχήματα αυτά στα σημεία της απόρριψης είναι εμφανείς, συνήθως πηγαίνουν αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, οπότε και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.

Ξεχαρβαλωμένοι καναπέδες, σπασμένες καρέκλες, κρεβάτια, σάπια στρώματα, νοβοπάν, γυψοσανίδες, σπασμένα είδη υγιεινής, ξέχειλες σακούλες με τούβλα και σοβάδες, είναι ανακατεμένα με ξεσκισμένα ρούχα, πεταμένα εσώρουχα και ακαθαρσίες, δημιουργώντας, μια τριτοκοσμική εικόνα, σε μια ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση