Μπιλ Γκέιτς: Η στροφή στις ΑΠΕ δεν αρκεί για οριστική αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς, που έχει πλέον αφοσιωθεί πλήρως στη φιλανθρωπική δράση του ιδρύματός του, η σημερινή προσέγγιση του κόσμου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη αν επικεντρώνεται μόνο στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Γκέιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους του Axios, Ίνα Φριντ και Έιμι Χάρντερ, ότι πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως την απάντηση στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν στην πραγματικότητα αποτελούν μόνο ένα κομμάτι μιας πολύπλοκης λύσης.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, αυτή η εστίαση στην ηλιακή και αιολική ενέργεια είναι «τόσο επικίνδυνη» όσο η πεποίθηση ότι θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής χωρίς να κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές και θυσίες.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μόνο το ένα τέταρτο του προβλήματος. «Στην πραγματικότητα, πρέπει να λύσουμε ολόκληρο το 100%. Αν κάποιος δεν έχει στο μυαλό του την πλήρη εικόνα, ότι, ας πούμε, το 25% του προβλήματος είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το 24% η γεωργία, το 14% οι μεταφορές, τότε δεν μιλάμε πραγματικά για το ίδιο πρόβλημα», δήλωσε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν πολλά περισσότερα από τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, εάν υπάρχει μία πιθανότητα να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή.

«Για παράδειγμα, εάν το συνθετικό κρέας γίνει επιτυχία, αυτό θα ήταν πραγματικά μια μεγάλη υπόθεση. Αλλά αυτό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντικαταστήσουν τον τρέχοντα στόλο οχημάτων, αυτό είναι επίσης ένα μικρό κομμάτι του προβλήματος. Αλλά πρέπει να παράγουμε χάλυβα με νέους τρόπους, πρέπει να παράγουμε λίπασμα με νέους τρόπους, και να προχωρήσουμε γενικά σε πολλές αλλαγές», κατέληξε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση