Μυστήριο με πρόβατα που περπατούν σε τέλειο κύκλο επί 14 μέρες σε φάρμα-Η πιθανή εξήγηση (vid)

Παράξενες είναι οι εικόνες από την Κίνα που έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν πολλά πρόβατα να περπατούν γύρω γύρω σε έναν κύκλο επί τουλάχιστον 14 ημέρες. Πρόκειται για μια παράξενη συμπεριφορά, η οποία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Τα πρόβατα προχωρούν σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο σε μια φάρμα. Ορισμένα άλλα ζώα φαίνονται να… παρακολουθούν έξω από τον κύκλο.

Το βίντεο με τις παράξενες εικόνες ανάρτησε στο Twitter την Τετάρτη η κινεζική People’s Daily, σύμφωνα με την οποία τα πρόβατα είναι καλά στην υγεία τους και πως η αιτία της συμπεριφοράς τους παραμένει ένα μυστήριο.

Ο ιδιοκτήτης των προβάτων, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο κύριος Miao, υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν με λίγα πρόβατα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλά ακόμη. Παρόλο που υπάρχουν πολλά μαντριά στη φάρμα, μόνο τα πρόβατα ενός από αυτά –στο νούμερο 13– συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Τα πρόβατα βρίσκονται σε κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι υποψιάζονται ότι η συμπεριφορά των προβάτων μπορεί να προκαλείται από τη νόσο λιστερίωση (Listeriosis). «Αρχικά, τα ζώα που επηρεάζονται δεν έχουν όρεξη, δείχνουν αδιάθετα και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθούνται σε κάποια γωνία, να ακουμπούν σε σταθερά αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους», σύμφωνα με το Merck Manual.

Η πιο πιθανή εξήγηση

Σύμφωνα με τη New York Post, ένας επιστήμονας φαίνεται να έχει μία πιθανή εξήγηση για αυτό το αλλόκοτο φαινόμενο. «Φαίνεται ότι τα πρόβατα βρίσκονται στο μαντρί για μεγάλες περιόδους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεοτυπική συμπεριφορά. Η επαναλαμβανόμενη κυκλική πορεία μπορεί να οφείλεται σε ενόχληση, δυσφορία και δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι βρίσκονται στο μαντρί και είναι περιορισμένα, είπε ο Ματ Μπελ, καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας του Hartpury University στο Γκλούσεστερ της Αγγλίας, μιλώντας στο Newsweek. «Τότε τα υπόλοιπα πρόβατα ενώνονται μαζί με αυτά που κάνουν την κυκλική πορεία, αφού πρόκειται για ζώα που ανήκουν σε κοπάδι, και δένονται με τους φίλους τους», ανέφερε ο Μπελ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση