Μυτιληναίος: Επένδυση «μαμούθ» στην Αλουμίνιον και άνοιγμα σε ΑΠΕ

Τα σχέδιά του για τις επενδύσεις στην παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου στην «Αλουμίνιον της Ελλάδας» καθώς και τις καινούργιες φιλόδοξες δραστηριότητες στον τομέα των έργων EPC και κατασκευών ανέπτυξε ο πρόεδρος της «Μυτιληναίος» στην ετήσια συνάντηση του με τους αναλυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Euro2day.gr, ο Ευάγγελος Mυτιληναίος έγινε αποδέκτης ερωτήσεων αναφορικά με την προ μηνών αναγγελία του για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας και τη νέα επένδυση για την αύξηση της παραγωγής αλουμινίου. Οι εκτιμήσεις θέλουν τα απαιτούμενα κεφάλαια να ανέρχονται στα 400 και 100 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Ο κ. Mυτιληναίος επιβεβαίωσε την πρόθεση του να προχωρήσει αυτές τις αναπτυξιακές κινήσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι αναμένει και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει κίνητρα για τέτοιες μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις. Ο ίδιος θεωρεί εξασφαλισμένη τη δυνατότητα προμήθειας βωξίτη, ενώ σε ερωτήσεις για το απαιτούμενο IRR φέρεται να είπε πως ο στόχος είναι στο 17%.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάστηκε και στις δραστηριότητες της «Mυτιληναίος» στον τομέα των έργων (EPC) του εξωτερικού. Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο να εξήγησε πως ο τρόπος ανάπτυξης τους αλλάζει με την εταιρία να αναλαμβάνει πια και το κομμάτι του developer.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θυγατρική METKA EGN που δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων θα αναπτυχθεί περαιτέρω σε τέτοια έργα - πάντα εκτός συνόρων της χώρας - δημιουργώντας ένα μεγάλο και ισχυρό χαρτοφυλάκιο ενέργειας. Στόχος είναι να ανακυκλώνει... τμήμα του πουλώντας έργα όπου παρουσιάζονται αξιόλογες ευκαιρίες αλλά αυτά να τ’ αντικαθιστά με άλλες επενδύσεις.

Η METKA EGN, διαθέτει και κεφάλαια και τεχνογνωσία για το καινούριο μοντέλο ανάπτυξης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση