«Μόνο εμπαιγμός για τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών»

Απαξιωτική, προσβλητική και άδικη συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στον πρωθυπουργό ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων ΦΔΠΠ.

«Ενάμιση χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καμία συνάντηση, καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για το εργασιακό μας μέλλον. Σαν να μην υπάρχουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

«Θα ενδιαφερθείτε επιτέλους για τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών; Θα παρέμβετε ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ασφαλής μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε σχέση Αορίστου Χρόνου όσο και η διατήρηση των θέσεών μας στους Φορείς Διαχείρισης που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια;», διερωτάται απευθυνόμενος σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Χατζηδάκη, επισημαίνοντας πως «αυτή η ομηρία και η διαχρονική αδικία θα πρέπει επιτέλους να τερματιστεί με δίκαιο τρόπο για όλους τους Εργαζομένους των Φορέων Διαχείρισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και υπηρετούν με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στις ΜΕΘ του ΕΣΥ να καταστούν Αορίστου Χρόνου, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας πως «είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων ΜΕΘ που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες».

Αναντίρρητα, πρόκειται για μια σωστή, αναγκαία και δίκαιη πράξη. Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους η έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους.

Σε πλήρη αντιδιαστολή, οι πολύπαθοι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών περιμένουμε την ανάλογη αναγνώριση από την πολιτεία του σημαντικού έργου που επιτελούμε, εγκλωβισμένοι σε καθεστώς ομηρίας συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου για 14 και πλέον συνεχόμενα χρόνια. Μάταια, όμως. Άλλαξαν κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί, υπουργοί και λύση …. καμιά. Μόνο εμπαιγμός.

Όταν μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ζητήσαμε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με σχετική μας επιστολή, η μόνη ανταπόκριση που λάβαμε ήταν μια απάντηση από το Υπ. Εσωτερικών (εκεί κατέληξε τελικώς η επιστολή μας) όπου μας ενημέρωναν ότι «απαγορεύεται η από το νόμο μονιμοποίηση προσωπικού ή η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου». Λες και αυτό ήταν που ζητούσαμε.

Ενάμιση χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καμία συνάντηση, καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για το εργασιακό μας μέλλον.

Σαν να μην υπάρχουμε. Η συμπεριφορά αυτή είναι πραγματικά απαξιωτική, προσβλητική και άδικη.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,

Θα ενδιαφερθείτε επιτέλους για τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών;

Θα παρέμβετε ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ασφαλής μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε σχέση Αορίστου Χρόνου όσο και η διατήρηση των θέσεών μας στους Φορείς Διαχείρισης που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτή η ομηρία και η διαχρονική αδικία θα πρέπει επιτέλους να τερματιστεί με δίκαιο τρόπο για όλους τους Εργαζομένους των Φορέων Διαχείρισης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση