«Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά»: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για νέους κτηνοτρόφους

Νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αιγοπροβατοτροφία & Γαλακτοκομία-Τυροκομία: Κατάρτιση και Υποστήριξη νέων παραγωγών στο Ρέθυμνο» ανακοινώνεται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Περιφέρεια Κρήτης και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DISARM.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Παπαδομιχελάκη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους κτηνοτρόφους, ανέργους ή υποαπασχολούμενους από την Περιφέρεια Ρεθύμνου, με λίγη ή καθόλου εμπειρία στο αντικείμενο, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν θεωρητική και πρακτική γνώση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αλλά και να εξειδικευτούν στις πλέον σύγχρονες πρακτικές της αιγοπροβατοτροφίας.

Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 30 και θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν θέματα που εκτείνονται από τη διαχείριση των ποιμνίων και την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ως την οικονομική διαχείριση της επιχείρησής τους. Επιπλέον, 6 (έξι) από τους ωφελούμενους θα επιλεχθούν, προκειμένου να συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό σχήμα, με σκοπό την εκπόνηση στοχευμένων επιχειρηματικών σχεδίων και παρεμβάσεων στην κτηνοτροφική μονάδα τους, υπό την πλήρη καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξή του επιστημονικού προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν συνολικά 31 ώρες, εκ των οποίων οι 24 ώρες αντιστοιχούν σε θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες σε πρακτική άσκηση, σε ειδικές εφαρμογές που αφορούν στη διατροφή των ποιμνίων αλλά και τον έλεγχο κόστους και δαπανών παραγωγής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση παρακολούθησης.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα δεκατέσσερα (14) του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και τη χορηγία της εταιρείας Ζωοτροφές Κρήτης ΑΒΕΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση