Νέα δημοπρασία διακοψιμότητας 5μηνης διάρκειας

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον ΑΔΜΗΕ η μεγαλύτερη μέχρι τώρα δημοπρασία για την παροχή των δύο υπηρεσιών διακοψιμότητας, η οποία και θα αφορά στο χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή για 5 μήνες.

Οι ποσότητες που θα δημοπρατηθούν από τον ΑΔΜΗΕ είναι 750 MW για την πρώτη υπηρεσία (μακροπρόθεσμη) και 900 MW για τη δεύτερη υπηρεσία (βραχυπρόθεσμη).

Σε σχέση με τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον ΑΔΜΗΕ, για την πρώτη υπηρεσία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 26 συμμετέχοντες ενώ για τη δεύτερη υπηρεσία οι συμμετέχοντες είναι 30.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και κάποιοι καινούριοι συμμετέχοντες όπως η χαρτοποιία ΠΑΚΟ, τα Ελληνικά Καλώδια και η Fulgor, των οποίων η συμμετοχή κατέστη εφικτή μετά τη μείωση του κατώτατου ορίου ισχύος που έγινε από τον ΑΔΜΗΕ στα 3 MW. Επίσης στη δημοπρασία συμμετέχουν και τα ΕΛΠΕ, ενώ κατά τα λοιπά οι συμμετέχοντες παραμένουν ίδιοι (Τιτάν, Αλουμίνιον, Σοβέλ, Σιδενόρ, Χαλκόρ, ΣΩΛΚ, Γιούλα, Χαλυβουργία Ελλάδος, ΜΕΛ, Φιμπράν, Επίλεκτος, Χάλυψ, ΔΕΗ, Ηρακλής, Flexopack, Λάρκο).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση