Νέα εντυπωσιακή πεζοπορική διαδρομή 16 χλμ στο πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου

Μια καταπληκτική περιπατητική διαδρομή 16 χιλιομέτρων στο πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο Περτούλι, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, βουλευτές, τοπικούς δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σημαντική ήταν η συμβολή στην υλοποίηση του έργου τού δασάρχη Περτουλίου Βασίλη Αλεξίου και του καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ Ιωάννη Γήτα. Ειδικότερα, το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών (Ν.Π.Δ.Δ. Υ.ΠΑΙ.Θ. – εποπτευόμενο από το ΑΠΘ) πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο «Κατασκευή, σήμανση και ανάδειξη περιηγητικών διαδρομών του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου», το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατόπιν θετικής εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, από πιστώσεις ΠΔΕ του ΥΠΕΝ (31.121,73 ευρώ). Περιλαμβάνει τρεις κύριες περιηγητικές διαδρομές συνολικού μήκους 16 χλμ. Οι διαδρομές αυτές διέρχονται από μοναδικής φυσικής ομορφιάς δάση, ρέματα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ο Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, το Ηρώο των Ανταρτών, τα Υπολείμματα του Βρετανικού Στρατηγείου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το Φαράγγι της Μάνας και η Βρύση Μπράικου.

Σημειώνεται πως στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται και μία έξυπνη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (app), καθώς και ιστοσελίδα προβολής του έργου, καθιστώντας ευκολότερη την προβολή του.

Έτσι, το νέο δίκτυο μονοπατιών που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια (Κόζιακας) αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη του ορεινού όγκου και της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της ευρύτερης περιοχής και τη συνολική τουριστική της αναβάθμιση.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης Περτουλίου Βασίλης Αλεξίου, τόνισε πως το εν λόγω έργο αναβαθμίζει τουριστικά την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας περιπατητικές διαδρομές στους επισκέπτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση