Νέα πνοή για το πανέμορφο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στα Χανιά

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, του νομού Χανίων, για την αποκατάσταση και την ανάδειξη ενός μοναδικού χώρου φυσικής ομορφιάς και αναψυχής, το Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, που αποτελεί τμήμα της περιοχής Natura 2000, υπέγραψε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Σελίνου, που είχε εκκινήσει ήδη από το 2012.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μελέτη και η εκτέλεση έργων προστασίας και ελέγχου σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στο Φαράγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής από το Υπουργείο Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών, η σήμανση της περιοχής, η ενίσχυση της βλάστησης, κλπ. Ενδεικτικά, θα καθαρισθούν μονοπάτια στο Φαράγγι, θα τοποθετηθούν φωλιές πυρόσβεσης, καθώς και κουτιά πρώτων βοηθειών, θα αναβαθμισθεί το δίκτυο ύδρευσης και θα τοποθετηθούν ενημερωτικοί πίνακες φυσικού και ιστορικού περιεχομένου.

«Με τα έργα που προγραμματίζονται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης αποκτά μια νέα πνοή, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πολύπλευρη αξιοποίηση του, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και περιηγητές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής. Κύριο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου. Άλλωστε, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αντώνη Περράκη είναι συνεχείς και συντονισμένες», καταλήγει το ΥΠΕΝ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση